Startsida : Spel : Tillbehör : Nintendoklubben : Nintendomagasinet : Reklam : Artiklar : WAP : Bergsala : Bilder : Butiker : Länkar : Pärlplattor : PowerPak

Tillbehör

Denna sida är det tänkt att alla tillbehör som kom ut i Sverige ska finnas med på. Dessutom ska det finnas bilder på dem. De flesta bilderna är tagna av mig. Tack till Tojden för bilderna på Nin10case och NES Max! Tack till STIV för bilden på Action Set. Tack till Slaneby för bilden på spel och tillbehörsboxen. Har du några av tillbehören och har lust att bidra med en bild. Fram med digitalkameran och kontakta mig...

Basenhet

Basenheten släpptes i Sverige 1986-09-01. Med den följde två handkontroller, anslutningskablar och spelet Ice Climber. Senare släpptes basenheten i flera olika utförande och olika paket.

Control Deck innehöll basenhet, två handkontroller, anslutningskablar och spelet Super Mario Bros.

Sedan släpptes även Super Set, som innehöll basenhet, fyra handkontroller, anslutningskablar, NES Four Score och en spelkassett som innehöll spelen Super Mario Bros, Tetris och Nintendo World Cup. Action Set innehöll basenhet, två handkontroller, anslutningskablar, Zapper och en spelkassett som innehöll spelen Super Mario Bros & Duck Hunt.

 

 

Handkontroll

Den vanliga handkontrollen som följde enheten. Kanske den bästa handkontrollen genom tiderna? Även att man fick såkallad "Nintendo-tumme" efter man hade spelat för mycket.

 

Zapper

Zappern kom i två olika varianter, först kom den grå (1987-08-15) och senare släpptes en orange. Spelen som släpptes i Sverige och som har stöd för denna ljuspistol är dessa:

Duck Hunt
Hogans Alley
Wild Gunman
Gumshoe
To The Earth
Trick Shooting
Track & Field II
Bayou Billy

 

 

NES Four Score

NES Four Score är tillbehöret som gör det möjligt att koppla in 4 st spelare samtidigt på ditt NES. De spelen som släpptes i Sverige och som stödjer fyra spelare är dessa:

V'Ball
Super Off Road
Gauntlet II
Nintendo World Cup
Swords and Serpents
Four players Tennis
R.C. Pro-Am II

 

 

NES Advantage

Proffesionell joystick med exakt styrspak, steglös autofire, slowmotion samt switch för 1 eller 2 spelare.

 

 

NES Max

Joypad med 360° roterande styrplatta och autofire.

 

 

Super Controller

Joystick med styrspak som enkelt monteras på handkontrollerna.

 

 

Nin10case

Specialkonstruerad box för Nintendokassetter. I bärbart skick rymmer den 10 kassetter. Kan också ställas eller hängas och rymmer då 20 kassetter.

 

Box för tillbehör och spel

Information om dessa tillbehör kommer så småningom:

Zinger
Remote Controller
Double Player
Family Fun Fitness
Scartkabel
NES Satellite